Cvetje pecivo 2019

Člani Turističnega  društva Zgornja Kungota  smo uspešno izpeljali prireditve v okviru občinskega praznika CVETJE PECIVO 2019.Za  začetek Festivala Cvetje pecivo smo v sodelovanju z KD Jože Kerenčič sekcija Kungoški detli pripravili rezbarsko razstavo kjer so bili na ogled postavljeni izdelki rezbarjev iz celotne Slovenije. Zatem  so se odvili turnirji, ki so bili v programu Festivala Cvetje pecivo 2019 in so bili dobro organizirani ter številčno  lepo obiskani. 1.6.2019  se je odvila tematska tržnica, z  »žar festom«. Svoje žar sposobnosti in mojstrovine je pokazalo več žar mojstrov, posebej v slast pa  je šel domač odojek pečen na klasičen način. Domači  godbeniki so poskrbeli  za dobro razpoloženje .

Sledile so prireditve 13.6. delavnica v izdelovanju cvetličnih aražmajev in delavnica v peki peciva.14.6. je bila odprta razstava Cvetje pecivo 2019.

15.6.2019

Pa se je bila osrednja prireditev občinskega praznika. Pričela se  je s kulturnim programom v katerem so sodelovali – Kungoška pleh muzika, učenci OŠ Kungota, domače Kungoške Ljudske pevke. Ob tem je zbrane nagovorila Županja občine Kungota gospa Tamara Šnofl in ob tej priložnosti predala republiško priznanje… dolgoletnemu gasilcu Jankotu Vujici. Sledilo je družabno srečanje krajanov .Rudi Matjašič,  je z svojimi poskočnimi konjički  vozil obiskovalce po občini, dobili smo  novega zmagovalca vaških iger, letos je to  ekipa strelskega društva Svečina , podelili smo salamo velikanko in še več kot 400 dobitkov na srečelovu.

22.6.2019 bomo soorganizator celodnevne rezbarske kolonije , ki bo potekala na prizorišču pred pošto. Kolonije se bodo udeležili rezbarji in umetniki iz celotne Slovenije zato vabljeni in si  oglejte delo umetnikov v živo. Dogajanje bodo popestrili Ljudski godci in pevci iz Pernice.

Zadnja prireditev je pa posvečena dnevu državnosti in se imenuje potepanje s kolesi po občini Kungota. Prične se  z zbiranjem kolesarjev ob 9. uri na parkirišču pred pošto,kolesarji sami izberejo pot ,ki jo želijo prevoziti in se  ob  11 uri vrnejo na štart. Sledi izvedba spretnostne vožnje s kolesom in družabno srečanje udeležencev. To je tudi zaključkna prireditev v okviru občinskega praznika CVETJE PECIVO 2019.

Kot vidite se imamo v naši občini prijetno, zato vas vabimo, da si popestrite svoje življenje z druženjem s prijatelji, sokrajani in tako začutite pripadnost domačemu kraju. S svojo prisotnostjo na prireditvah tudi nagradite organizatorje, ki se vsi po svojih najboljših močeh trudimo, da nam je lepo v našem kraju. Tako nam za zabavo ni treba daleč, le čas si je treba vzeti in še lepši bo ta naš svet.

 

Jože Krajnc

Predsednik TD Zg. Kungota